Chisinau

oferte turistice

Durata
4 zile
Plecari
1 decembrie
Transport
Autocar
Pret
de la 438€

Circuit Republica Moldova 2016

Chisinau – Cricova – Tiraspol

Plecare 15.09.2016 (autocar, 4 zile / 3 nopti)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam tincidunt efficitur augue eu pretium. Praesent posuere feugiat pellentesque. Maecenas vel egestas mi. Etiam efficitur, lorem non elementum eleifend, nunc nisl consectetur sapien, a cursus ante ipsum vitae tortor. Phasellus nulla libero, fringilla eget justo pharetra, gravida aliquet leo. Donec placerat neque ut eros scelerisque, in bibendum lacus dignissim. Aenean ac dui blandit, consequat mauris ac, condimentum odio. Vestibulum sit amet hendrerit risus, sed malesuada nisl. Suspendisse a lacinia libero. Nulla sollicitudin nisl nec risus molestie, ut ullamcorper libero pulvinar. Integer at nunc erat.

Program

Ziua 1: Bucuresti – Chisinau (450 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:30, pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Barlad – Husi – Chisinau. Cazare la hotel Bella Donna 3* (sau similar). Tur auto – pietonal al Chisinaului cu ghid local. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Timp liber.

Ziua 2: Chisinau – Orheiul Vechi – Cricova – Chisinau (130 km)

Dupa micul dejun vom pleca spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Continuam traseul spre orasul vinicol subteran Cricova. Cricova este una dintre cele mai populare vinarii, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km. Aici vom degusta 4 vinuri selecte. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.

Ziua 3: Chisinau – Tighina – Tiraspol – Chitcani – Chisinau (150 km)

Dupa micul dejun plecam spre raul Nistru. Vizitarea Cetatii Tighina, ctitorie a lui Stefan cel Mare, reintemeiata de domnitorul Petru Rares. Continuam apoi cu turul orasului Tiraspol, capitala Transnistriei; admiram monumentele Lenin, Suvorov si Ecaterina II-a. Timp liber pentru pauza de masa / pranz (recomandam restaurantul ”Kumaneok”). Urmeaza vizitarea manastirii Noul Neamt din satul Chitcani, intemeiata la sfarsitul secolului XVIII de catre discipolul Sf. Paisie de la Neamt, una din cele mai frumoase din Republica Moldova. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Capriana – Hancu – Bucuresti (480 km)

Mic dejun. Predarea camerelor. Astazi vizitam manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. La o distanta de 12 km de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari „Capriana” este situata intr-o depresiune incantatoare, fiind inconjurata din trei parti de coline impadurite. Pe langa locul deosebit de pitoresc, prezinta mare interes si arhitectura de peisaj a manastirii. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea „Hancu”, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul „Cuvioasa Parascheva” si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Trecerea frontierei moldo-romane, continuarea drumului spre Bucuresti, unde sosirea va fi seara.

Municipiul Chisinau este centrul administrativ, teritorial, economic, stiintific si cultural al Republicii Moldova, situat la 47°2′N 28°50′V .Este asezat la o margine a pantei de sud-est a Podisului Central al Moldovei, in zona de silvostepa. De asemenea, este strabatut de raul Bac (afluent de dreapta al Nistrului), cu afluentii Durlesti si Bulbocica. Este unul dintre cele mai mari orase din Europa Centrala si de Sud. La 1 ianuarie 1984, aici locuiau, pe un teritoriu de 161,2 km², 604 500 persoane, conform recensamantului din 1989 – 661 400, iar in 1996 – 662 000 oameni. In prezent, Chisinaul gazduieste 780 100 locuitori (2008).

Chisinaul este legat prin cai ferate si autostrazi cu toate municipiile, orasele si centrele raionale si multe sate din republica, de asemenea cu centre urbane din Romania, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Belarus, Rusia si alte state. Din punct de vedere administrativ, este divizat in cinci sectoare: Centru, Botanica, Buiucani, Rascani si Ciocana. Organul local al puterii de stat este Primaria municipiului (Consiliul Municipal).

Orasul se afla in partea centrala a unei structuri geologice din sud-estul Europei, a carei baza este formata din placi de granit si gnaisuri din epoca arhaica, dispuse la o adancime de cca. 1150 m sub nivelul marii. Partea superioara a sectiunii geologice a acestei structuri este reprezentata de roci sedimentare din erele siluriana, devoniana, paleogenului si neogenului. In sectiunea erozica apar numai argile, nisipuri si piatra calcaroasa din Cenozoicul superior. De la nord la sud orasul este intersectat de un strat de recife mediosarmatice. Straturile argilo-nisipoase, prezente pe intreg teritoriul orasului, au o adancime de la 2 pana la 30 m. Pe pantele vaii raului Bac se gasesc terase aluviale cu latimea de pana la 1,3 m. Perturbari tectonice neinsemnate au fost inregistrate in partea de nord-vest a orasului.